2019. október 27., vasárnap

Sötét anyag – Csilla555

Tudjuk, ha az író már a könyv elején felkelti érdeklődésünket főhőse sorsa iránt, akkor bármilyen képtelen helyzetbe is teszi őt, mi imádva fölfaljuk a könyvet.
Ezzel az írói fogással tisztában van Blake Chrouch is és remekül alkalmazza.
Főhősünk- Jason Dessen egyetemi tanár. Kedvenc napja a csütörtök , amikor minden héten ezen a napon családi vacsorát tartanak. Szinte már rituálé ez Daniela ( a felesége) és Charlie (a tizenhatéves fia ) és Jason között. Így történt ez most is. A családi vacsora után Jason átugrik a közeli bárba egy italra és innentől az élete fenekestől felfordul. Ugyanis hazafelé menet egy férfi elrabolja, beinjekciózza és egy elhagyatott épületbe cipeli. Elveszti az emlékezetét , az utolsó amit még hall: „ Elégedett vagy az életeddel?”
Amikor magához tér, egy másik életben találja magát, ahol a Daniela nem a felesége és a gyermeke Charlie,meg sem született .
Jasonnek egyetlen célja, hogy mindenáron megtalálja családját. Meg kell találnia a hozzájuk vezető utat.Ez az utazás – számtalan párhuzamos univerzumon keresztül- egy hónapig tartott. Már mindannyian feltettük magunkban a kérdést: Mi lett volna, ha…? Jason erre a kérdésre a válaszok számtalan variációját kapja „csúszásai során”.

A fizika – a kvantumfizika pedig pláne ! – mindig messze állt tőlem. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, számomra nagyon érdekesen mutatta be Chrouch azt a világot, amely akár igaz is lehetne. Szerethető a könyv, számtalan gondolatot ébreszt olvasójában. Pl. az egyik ilyen a család és / vagy a karrier kérdésköre .
Azért kapott négy csillagot tőlem, mert hiányérzetet keltett bennem Amanda hirtelen eltűnése vagy a párhuzamos világok kidolgozatlansága. A végén pedig erőltetettnek éreztem a Jasonok sokaságát. A fonalvezetés során egy kis logikai bukfenc is érezhető.
De tény, hogy ezek miatt azért teljesen élvezhető a könyv és kellemes kikapcsolódást nyújt kíváncsi olvasójának.
Ajánlom szeretettel a műfajt kedvelőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése