2019. január 26., szombat

Rókatündér – Pötyi

Ha igazán szereted, elengeded?

Midori nem hétköznapi lány – persze, minden tizennyolc éves így érzi. Ám ő az erdőben nevelkedett a kétszáz éves nagyanyóval, aki rókává tud változni. Midori is kicune, de még csak próbálgatja a képességeit.

Egy nap meglátja a vonzó és különleges Akirát. A fiú mesél magáról a rókának, de sejtelme sincs, hogy az érti minden szavát.

Csakhogy nagyanyó nem nézi jó szemmel Midori és Akira barátságát, azért Oszakába küldi a lányt, hogy belekóstoljon a városi kamaszok életébe – és eltávolodjon Akirától.

Midori egy csapat külföldi cserediákkal kipróbálja a japán középiskolások mindennapjait. Szert tesz két új barátra: a szívtipró Tristanra és a lázadó Reire, akik ki nem állhatják egymást.


Értékelés:

Tesztett a regény, a stílusa és maga a történet.

A főhős, Midori egy japán kicune, olyan ember, aki rókává tud változni. Nemcsak jó tulajdonságokkal rendelkezik, de bizony tud kellemetlenséget is okozni. Eddigi tizennyolc évét hol emberként, hol rókaként élte meg.

Nagymamája csendes vidéki otthonából elküldi Midorit a nyüzsgő Oszakába, mert nem nézi jó szemmel, hogy unokája rókaként barátkozik Akirával. Cserediák programba vesz részt, megismeri a nagyvárosi élet forgatagát, a családok otthoni életét, ragaszkodásukat a hagyományokhoz. Barátokra talál, szerelemre, meg persze ellenségre is.

Rei, Tristan, Akira hatással voltak Midorira, de ez fordítva is igaz volt. Formálták, egyengették egymás útját, a regény elejétől a végéig óriási fejlődésen mentek keresztül. Ez az útkeresés csiszolatlan még, bukdácsolnak, kóstolgatják a lehetőségeiket, de mind megtalálják a helyes utat.

Midori sokat viaskodott róka és emberi énje között. Nagymamájától várt segítséget. A cselekmény előre haladtával mind jobban megtalálja a megoldást, a helyes utat.

A szerző a rókatündérekhez fűződő legendát nem ismerteti, ezért nem tudom milyen választási lehetőségei lettek volna Midorinak és annak milyen következményei.

A befejezés izgalmas volt, reménykedtem mindenki megtalálja – rátalál párjára.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése