2018. szeptember 29., szombat

Bolyongó – Pötyi

Szepes Norbert szeptemberben új esélyt kap a helyi hatosztályos gimnázium egyik végzős osztályában. De nem egyszerű a beilleszkedés. Tetoválása láttán többen összesúgnak a háta mögött, mások örültnek tartják különös szokásai miatt. És persze fontos kérdés, hogy mit szól hozzá az osztály legmenőbb rockere, nem beszélve az éles szemű Farkas Miráról, aki olyan gyanakvóan néz rá, mintha küldetésének tekintené , hogy minél többet megtudjon a titokzatos új osztálytársról.
Norbit azonban évek óta nem érdekli a cikizés. Ami igazán számit neki anyjának tett igérete, az Őry család baráti oltalma, Mikko, a finn tökfej, a városszéli tölgyerdő, az akácméz , és egy félkarú isten.Csakhogy hamarosan felbukkan egy árny a múltból, aki mintha Norbi saját árnyéka lenne -és a fiú kénytelen számot vetni mindazzal , ami miatt ott kellett hagynia régi iskoláját, és meg kell hoznia egy olyan döntést, amelyben nem biztos, hogy a sors istennői a segitségére lesznek.

Értékelés
Szepes Norbi életéböl bő 2 hónapot kisérhetünk figyelemmel, hogyan sikerül a beilleszkedés az új osztályba. Nem egyszerű a tetoválásai, az átlagostól eltérő világnézete-finn oktatás, a skandináv istenek hodolata. Különcnek bélyegzik de mindez nem érdekli.Zord külső érző szivet takart, ahogy viszonyult Danihoz, megkedveltette magát Mirával, osztálytársaival. Szüleiért való aggodás, Robibá sörüzeméért, Mikóért. A múlt árnyainak felbukkanása, vajon mi történt csak a vége felé tudjuk meg.A köny üzenete mondanivalója -fiúknak , lányoknak, szülöknek, tanárokna. A Külső alapján sokan itélkeznek, tettek, cselekedettek alapján, nem ismerve a hátteret. Itélkezni, véleményt formálni nagyon tudnak az emberek. Norbi útkeresése néha úgy viselkedik mint egy felnött, máskor teljesen gyerekes volt. A befejezés nagyon meglepett, nem ezt vártam teljesen váratlan fordulat volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése