2018. május 28., hétfő

Apa, randizhatok egy lovaggal? – Dexter79

Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Annak ellenére, hogy a fantasy nem a kedvenc műfajom egész tetszett ez a könyv. Az elején sok hasonlóságot láttam több más fantasy regénnyel, de aztán kijött az egyedisége. Nagyon jó volt, hogy Magyarországon játszódik, és főleg úgy, hogy amerikaiak szemén keresztül látjuk a magyarokat. Amikor a könyv elején Mia "leírja", hogy hol laknak, attól kicsit megdobbant a szívem, mert Wekerle itt van szinte a szomszédomban, és mindig is imádtam a zsalus ablakaikkal azokat a házakat.
Adott egy kis pluszt a történetnek, hogy váltott szemszög volt, jó volt olvasni Amon gondolatait (mostanában elég sokat futok bele aspergeres szereplőkbe). Érdekes volt, ahogy a mai modern világ találkozik a lovagok korával, jó nagy volt a kontraszt. A mágusok furcsák voltak és Bah mágust a végére se sikerült megkedvelnem, de Ah egész szimpatikus volt. A lovagok rendben voltak, amolyan igazi „lovagias” pasik, tényleg olyanok, akik már kihaltak. :)
Mia szimpatikus volt, bár nekem kicsit gyerekes, és maga a szerelmi szál is ebből következően az volt, de mivel 17 évesek a főszereplők, ezért ezt nem kritikának írom, inkább csak ténymegállapítás. Talán ezért nem az én korosztályomnak íródott. :)
Az írónő stílusa nagyon tetszett, olvastatta magát a regény, nagyon ötletes volt, hogy a mai modern technikákkal győzték le a gonoszt. Vicces és pörgős volt a történet, bár voltak részei, amiket nem értettem (már a mágiás dolgokat).
Ami viszont nagyon furcsa és meglepő volt, az a mágusok és lovagok "hátralévő" élete. (Nem írnék spoileres dolgokat, de nem igazán értem a befejezést, nekem nem kerek).

Értékelés: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése