2015. december 31., csütörtök

Az ötödik hullám – Dexter79

Értékelés:
Fülszöveg: Az első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán.
Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.

Az előző havi könyvklubos olvasás, a Burok után sikerült megint belenyúlnom egy intelligenciával rendelkező földön"kívüliek" elfoglaljuk az emberek testét, hogy "leigázzuk" őket sztoriba. Ez az ajánlatból nem teljesen derült ki számomra. Nem bánom, hogy ezt a könyvet választottam, felüdülés volt olvasni, mert hiába voltak azonos jegyei, alapvetően teljesen más volt.

Ajánlás lévén nem szeretném lelőni a csattanókat, de több is van belőle a történet során és engem mindegyik kellően megdöbbentett. Alig várom a folytatását a könyvnek, mert bár nem függővéggel lett vége, de nagyon kell a folytatás hozzá.

Van egy lány, aki elveszítette a szeretteit, de van egy célja, hogy megtalálja őket, és van egy fiú, aki megtalálja a lányt, és a lány célja már az övé is lesz. Egy igazi szerelmi szál a romantikus énemnek. A másik oldalon ott van egy fiú, aki szintén elveszített mindenkit, de adnak neki egy célt, amiért harcolhat. Itt jön a képbe a katonaság. Kiképzés, kemény kiképzés, szigorú szabályok, ami tetszik a fiús énemnek :)
Számomra nagyon szimpatikusak voltak a szereplők (tetszett Cassie kitartása, talpraesettsége), még a mellékszereplők is. A könyv váltott szemszögekből volt megírva és nekem ez nagyon bejön.

A könyv megmutatja mennyire erős a testvéri szeretet és a bajtársi kötelék. Azt hogy mennyire lehet erős a lelkiismeret furdalás egy ígéret miatt, amit annak tettünk, akit nagyon szeretünk, és azért hogy ezt betartsuk mindent megteszünk még az életünk árán is, mert ott és akkor az az egyetlen, ami nem tudjuk meddig tart, és nincs mit veszíteni.

Értékelés: 4,5/5

1 megjegyzés:

  1. Ó, de jól hangzik! Ez az egyik párbajkönyvem és picit elbizonytalanodtam benne mostanra, de ahogy olvasok - jó lesz ez! Köszi az ajánlót!

    VálaszTörlés