2016. február 29., hétfő

Hó mint hamu – Dexter79

Megtört szívű lány
Ádáz harcos
Leendő hős
Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?

Alapvetően tetszett a könyv, de mégis olyan nehezen ülök neki megírni az értékelést, mert nem tudom, hogy mit írjak. Szerintem nagyon jól ki volt találva a világ, amiben játszódik, szimpatikus volt, hogy Évszak királyságok vannak, bár Télországban biztosan nem tudnék élni. Furcsa volt, hogy az egyes Királyságok mennyire nem akarnak segíteni a másiknak. Számomra nehéz volt a mágikus dolgokkal azonosulni, néha megérteni is, de ez egyértelműen a fantasy világában ezidáig tett rövid "utazásomnak" tudható be (ezért is jó ez a Könyvklub). A történet jól ki volt találva, tetszett, hogy volt benne egy pici szerelmi szál is. 

Igazából a szereplőkkel se volt bajom, kivéve hogy a főszereplő Meira néha túl sokat "szenvedett" feleslegesen azon, hogy Ő akkor most miért nem tehet semmit a hazájáért, ráadásul egy olyan hazáért, amit soha nem látott, és mindent csak elbeszélésekből ismer.

Viszont ami a legfurcsább volt számomra, hogy már kb.50 oldal után egyértelmű volt számomra, hogy mi lesz a történet végén a csavar. Normál esetben ezzel nincs is baj, mert vannak olyan emberek, akik úgy olvasnak/néznek filmet, mintha ők írták volna, viszont én nem tartozom közéjük, ezért lepett meg a dolog, és nem értettem, hogy a könyv főszereplőinek ez miért nem nyilvánvaló.

Értékelés: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése